A szemtanúk elmondása szerint először megpróbált egy autót elkötni a 9 éves fiú, de ez nem sikerült neki. Amikor a járókelők közeledtek az elkövetőhöz, egy egy airsoft-pisztolyt lóbált és „Töltve van” fenyegetést ordibált. A sorban következő, töltőn lévő elektromos autót azonban már ki tudta nyitni és el is tudta indítani – ahogy mozgásba lendült, majdnem elgázolt egy kertészt.

Nagy menekülésről nem beszélhetünk, hiszen olyan elektromos autóról volt szó, amelynek a végsebessége 30 km/óra, de üldözés azért volt. Több autóvezető is az „ámokfutó” után eredt és dudálással figyelmeztették a többi közlekedőt – autóst, gyalogost – a meglehetősen bizonytalanul haladó elektromos autóra. Nagyjából tíz perc után egy körforgalomnál aztán sikerült úgy ütköznie, hogy nem tudott továbbhaladni, és kiszállt a járműből – az egyik üldöző autóból kiszállt felnőtt a rendőrség érkezéséig visszatartotta a fiút. Fiatal kora miatt semmiféle büntetésre nem számíthat az elkövető, azonban a gyámhivatal azonnali lépéseket tett az ügyben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!