Egy utánfutós jármű meggondolta magát és teljesen szabálytalanul megfordult, majd a menetiránnyal szemben, forgalomtól elzárt területeken áthaladva tért vissza a 71-es főútra június 4-én, az M7-es autópálya balatonvilágosi csomópontjának Budapest felé vezető felhajtóágán – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Valószínűleg eltévesztette az irányt és nem a Budapest, hanem a Siófok felé vezető oldalra szeretett volna felhajtani. Szerencsére nem a főpályán gondolta meg magát, de így is balesetveszélyes szituációkat okozott.

A fenti esetet rögzítő kamerafelvételből készült videó elérhető a Közút hivatalos Instagram oldalán:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút hangsúlyozza: ne essenek pánikba az autósok, ha elnéznek egy felhajtót vagy kijáratot, a hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűn vannak komplex csomópontok, ahol biztonságosan le tudnak térni a pályáról és a megfelelő irányba át tudnak menni.

Korábban a témában már indított a társaság egy mini kampányt „Ne ess pánikba” címmel, melyben további hasznos információhoz juthatnak a közlekedők, ha hasonló helyzetbe kerülnének, amelyet itt talál.