A múlt hét elején jelentek meg az első fényképek a legújabb, egyedi megrendelésre készült Ferrariról, amelyről eleinte semmit nem lehetett tudni, még az F12 TRS jelölést is csak tippelték a weboldalakon az alapján, hogy nemrég levédte ezt az elnevezést olasz gyár.

Végül pénteken, délután 1 órakor ismerte el hivatalosan a Ferrari az autó létezését, mivel nem tudott vele tovább várni. Az F12 TRS volt ugyanis a sztárvendége a Ferrari Cavalcade 2014 elnevezésű rendezvénynek, ahol 90 másik sportkocsi kíséretében túrázott Szicíliában. Nem csoda, hogy rengeteg fénykép és videó készült az autóról, amelyről egyébként továbbra se tudunk sokat.

A pár szavas sajtóközleményben csak annyi szerepel, hogy az autó egy extrém, kétüléses sportkocsi, amelyet az F12berlinetta alapján készítettek el. A formát Flavio Manzoni vezette csapat álmodta meg, és az 1957-es 250 Testa Rossa versenyautó volt a példakép – erre utal egyébként a névben olvasható TRS rövidítés is.

Azt már csak a pletykák alapján tudni, hogy a motortérben található, több mint 700 lóerős V12-es munkáját KERS hibrid rendszer segíti, és hogy az egyelőre névtelen megrendelő 4,2 millió dollárt, azaz 950 millió forintot fizetett azért, hogy egyedi Ferrariban ülhessen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!