Az Akrapovic kipufogókat gyártó vállalkozás legújabb reklámjárműve a Full Moon, azaz telihold elnevezésű motorkerékpár, amelynek legkülönlegesebb jellemvonása, hogy sok minden máshoz hasonlóan a kipufogórendszere is rejtve van.

Egy jó kipufogó nem a látványával, hanem a hangjával dicsekszik, ennek megfelelően járt el az itt látható gépezet megalkotásánál is a szlovén Dreamachine Motorcycles csapata. Az 1524 köbcentis  S&S Knuclehead blokk levegősen helyezkedik el a vázban, amelynek áramvonalas formáját a fémlemezből domborított burkolatnak köszönhetjük. A különböző kábelek és egyéb berendezések lehetőség szerint mind rejtve vannak.

A jármű nevét egyébként a karbonból sütött, 30 col pántátmérőjű első felni adja, amelynek további különlegessége a szintén műanyag féktárcsa; közúti használatra alkalmatlan a Full Moon, így azt se tudjuk, mennyire tartós ez a megoldás. A Bad Salzufleni Custom Bike kiállításon mutatkozott be a 800 munkaórával megalkotott Akrapovic motorkerékpár, amely jövőre több más kiállításon is látható lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!