Méretben valahol az európai kis- és kompakt autók között helyezkedik el a Volkswagen dél-amerikai slágermodellje, az ötajtós Gol és a négyajtós Voyage. A helyi fejlesztésű modellekből elkészült az új generáció.

A forma nem annyira dinamikus, mint az aktuális európai modelleknél, de azért a stílus hasonló. A műszerfal kialakítása a kerek felső légbeömlőkkel az aktuális Audi-irányzatot követi, márpedig itt kifejezetten olcsóautókról beszélünk.

Két erőforrással lesz megvásárolható az új modell, az alap 1,0 literes négyhengeres (benzinnel 72, alkohollal 76 LE), amelyen kívül még az 1,6-os nyolcszelepes négyhengeres (benzinnel 101, alkohollal 104 LE) választható. Utóbbihoz felár ellenében i-Motion robotizált váltó is kérhető, előbbihez meg már készül a Bluemotion csomag, amely többek között alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal és pillanatnyi fogyasztás-kijelzővel is segít a vezetőnek takarékoskodni. Az ültetett felfüggesztést a dél-amerikai útviszonyok miatt nem erőltetik, ahogy a mélyre húzott spoilereket sem.

Az új Volkswagen Gol és Voyage esetén két légzsák és blokkolásgátló jelenti a biztonsági felszereléseket, de ezt már alapáron is odaadják. Továbbra se forgalmazzák a típusokat Latin-Amerikán kívül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!