A Dacia típusokkal elsősorban azokat az embereket célozza a Renault, akik tágas de olcsó autóra vágynak. De vannak olyan vásárlók is, akik tényleg kis pénzért szeretnének autót, nekik fejleszt egy új típust a francia cég.

Carlos Tavares, a Renault márka igazgatója azt mondta, először Indiában fogják piacra dobni az új minimálautót, amellyel a Suzuki Alto, Hyundai Eon és Chevrolet Spark típusoknak szeretnének konkurenciát állítani. Az új modell egy, a Nissannal közösen kifejlesztett padlólemezre épülne, és fokozatosan világszerte bevezetnék – itt azonban elsősorban a fejlődő országok piacaira kell gondolni. Többek között ettől az autótól reméli a Renault, hogy kevésbé lesz Európára utalva. Jelenleg a forgalom 50 százaléka származik Európából, 10 éven belül 40 százalék alá szeretnék csökkenteni ezt úgy, hogy fejlesztik az európán kívüli szerepvállalásukat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!