Hiába szól minden a szabadidő-autók térhódításáról, a nagy számok törvénye alapján még mindig a személyautók viszik a prímet, hiszen a tíz, legnagyobb darabszámban értékesített autó listáján öt a klasszikus személyautó, három szabadidő-autó és két pickup található. Márkák tekintetében a Toyota és a Volkswagen is három-három típussal került az élbolyba, majd a Honda következik két autóval, illetve a Ford és a Chevrolet egy-egy pickuppal.

1 181 445 db Toyota Corolla
1 080 757 db Ford F-sorozat
837 624 db Toyota RAV4
823 169 db Honda Civic
791 275 db Volkswagen Tiguan
789 519 db Volkswagen Golf
747 646 db Honda CR-V
725 463 db Volkswagen Polo
661 383 db Toyota Camry
651 090 db Chevrolet Silverado

Ide kapcsolódó hír, hogy a magyarországi autóflottában az Opel márka van az élen, egy éve éppen meghaladta a Magyarországon futó Opelek száma a félmilliót, mára ez a szám már 515 ezer fölé emelkedett. A bővülés zömmel a hazai eladások eredménye, hiszen tavaly csaknem 13 ezer új Opel talált gazdára. A Belügyminsztérium statisztikái szerint a népszerűségi listán a második helyezett 86 ezerrel van elmaradva az Opel mögött.

„Nagyon komoly bázist jelent a márka számára a hazai Opel autópark és azon dolgozunk, hogy továbbra – és hosszú távon – is megmaradjon az Opel vezető pozíciója a magyarországi népszerűségi listán” – mondta Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ha bázisról beszélünk, ki kell emelni a több évtizedes tapasztalattal rendelkező márkakereskedői- és szervízhálózatot, ez az a megbízható háttér, amely nélkül az Opel nem lehetne ilyen sikeres. Nemcsak új modellek sorával szeretnénk növelni eladásainkat és piaci részesedésünket 2019-ben, hanem szolgáltatásaink bővítésével is: az idei évtől öt év garanciát adunk minden újonnan megvásárolt Opelre.”

A 2019-es újdonságok közül elsőként a január közepén a Zafira Life kisbusz mutatkozott be a Brüsszeli autószalonon és megjelentek az első képek és információk az új Vivaro kishaszon járműről is. Mindkettő az év második felében kerül a kereskedésekbe. Haszonjármű fronton további hír, hogy az idén megújul a Movano is, tehát teljesen friss és versenyképes portfólióval – új Combo Cargo, új Vivaro és megújult Movano – kíván az Opel ebben a szegmensben sikereket elérni a magyar piacon. Ami a személyautókat illeti, az év közepén megújul az Astra, érkezik a plug-in hybrid Grandland-X és bemutatkozik a nagyon várt új Opel Corsa, amelynek teljesen elektromos változata is lesz. A további elektromos újdonságokra sem kell sokáig várni: jövőre érkezik az új Mokka rögtön „E” változatban is, illetve elektromos hajtással bővül a Vivaro portfolió.