A Mercedes egy generációnyi lemaradással követte  BMW-t a szabadidő-autó kupék meglehetősen exkluzív piaci szegmensébe, és nagyon igyekeznek, hogy behozzák a lemaradásukat. Még el se indult a GLE Coupé forgalmazása, és máris itt van a GLC Coupé tanulmány, amely egyben a jelenleg GLK néven futó középkategóriás SUV utódlását jelzi.

Teljesen új alapra épül a GLC Coupé, az új modell már a moduláris Mercedes-technikát használja. Nem aprózták el a dolgot, a 4,73 méteres hossz és a 2,83 méteres tengelytávolság felülmúlja a közvetlen vetélytárs BMW X4-est, a tanulmánynál ezen kívül hatalmas méretű, 21 colos felnik is feldobják a megjelenést, no és nem szabad megfeledkezni a jövőbeli AMG-modellek sportosságát idéző lökhárítókról sem.

Utóbbi mellett szól az is, hogy a motortérben az AMG Sport modellekben használt, 3,0 literes, 367 LE/520 Nm teljesítményű V6-os biturbó dolgozik, amihez 9 fokozatú automatikus váltó csatlakozik. A szériaváltozat ennél szerényebb lesz, egyfelől a tanulmány 2 métere szélessége felülmúlja még a GLE Coupé-t is, másfelől négyhengeres motorral és hátsókerékhajtással jön az alapváltozat. A GLK-hoz képest újdonságot jelent majd a normál és tölthető hibrid modell. A GLC szabadidő-autó bemutatkozása a Frankfurti Autószalonon lesz, az itt látható GLC Coupé sorozatgyártású változatát pedig jó eséllyel a Detroiti Autószalonon ismerhetjük majd meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!