Közel négyszázezer előfizető mintegy 640 000 darab autójával szerzett tapasztalatait összesítette az Egyesült Államokban működő Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet, tehát az autótulajdonosok visszajelzései alapján készítették el a megbízhatósági listát. Meglepő módon az a tapasztalat, hogy minél újabb egy konstrukció, annál több vele a probléma, gyártó megnevezése nélkül a 8-9 fokozatú, illetve a fokozatmentes automatikus váltókat emelte ki a CR, mint fő hibaforrást.

Abszolút értelemben a legkevesebb baj a Kia Niroval van, a második helyre a Toyota GT86/Subaru BRZ sportkocsi került, majd a Lexus ES következik a dobogó harmadik fokán. A 10-es lista fennmaradó helyezettjei: Lexus GS, Audi Q3, Toyota RAV4, Lexus IS, Toyota Prius V (Európában Prius+), Toyota Prius C, Infiniti Q70.

Amerikai autóval csak a lista másik végén találkozni, a legmegbízhatatlanabb címet a Chevrolet Camaro érdemelte ki váltó- és elektronikai problémákkal, aztán a Mercedes-Benz GLC következik (fék, kormányzás, felfüggesztés, extrák) és a Jaguar F-Pace (hajtáslánc, elektronika, zajok és folyadékszivárgások) került még a dobogóra. A legmegbízhatatlanabb autókat összesítő tízes lista további autói: GMC Acadia (elektronika, extrák, hajtáslánc), Fiat 500 (fékek, extrák, elektronika), Ford Focus (PowerShift váltó, hajtáslánc), Foird Fiesta (PowerShift váltó, légkondicionáló), Volvo XC90 (elektronika és elektromos rendszer, extrák), Cadillac Escalade (extrák, váltó, légkondicionáló) és Tesla Model X (karosszéria, fényezés, felszerelések, légkondicionáló).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!