Már a fejlesztés elején elhatározták, hogy rengeteg gyári kiegészítőt kínálnak majd a Ford Bronco és Bronco Sport modellekhez, az alvázas modellnél például leszerelhető tető és ajtók növelik a lehetőségek tárházát. Első körben több mint 200 tartozékot kínálnak, és ezekre öt egyedi autó megépítésével hívják fel a figyelmet.

A Bronco Sport Trail Rig (sárga) a Badlands modellből készült, egyedi tetőcsomagtartóval, arra könnyen felrakható és rögzíthető off-road felszerelésekkel (pl. magas emelésű autóemelő) és homoktrepnik vannak a fedélzeten. Az egyedi felszerelések közé a 31 col átmérőjű BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3-as abroncsok, az egy colos emelés, az első lökhárító, a LED kiegészítő fényszórók, a benzintartály és a fejsze tartozik.

A Bronco Sport Tow RZR (szürkéskék) a Badlands modellből készült, nagy teherbírású tető keresztlécek és vontatócsomag van a fedélzeten. Az utólagos extrák közé tartozik az Aluma 6810 könnyű utánfutó, a tárolózsákok, a hűtődoboz és az utánfutón szállított Polaris RZR XP Turbo.

A Bronco Sport Off-Roadeo Adventure Patrol (piros) a két terepjáró népszerűsítésére az USA különböző pontjain megrendezésre kerülő Off-Roadeo nevű rendezvényeken (utasként lehet terepjáráson részt venni, illetve terepjáró-vezetés oktatáson is részt lehet majd venni) lesz majd kísérőautó, amivel a szervezők közlekednek majd.

Ez is megkapja a különleges tetőcsomagtartót, a nagy emelésű autóemelőt, homoktrepnik és LED-es fényrúd is van a fedélzeten, illetve belső kerékpárszállító-állvány is van benne. Az utólagos felszerelések közé a 31 col átmérőjű BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 abroncsok, egy drón, hűtődoboz és egyedi grafika tartozik.

A Bronco Two-Door Trail Rig (fekete) a legkeményebb terepjáró, amit csak az alvázas modellből meg lehet építeni – ennél csak gyári kiegészítőket használtak. A Badlands modellből indultak ki, ezen felül a Ford Performance moduláris első lökhárítója, csörlő, csőajtók, LED-es fényrúd, LED-es keresőfények, tetőcsomagtartó, homoktrepnik, az oldalra nyíló hátsó ajtóra szerelt asztal van a fedélzeten.

A Bronco Four-Door Outer Banks Fishing Guide (bordó) olyan autó, amivel nehezen megközelíthető tengerpartokra lehet eljutni horgászni. Az Outer Banks felszereltségű autót úgy alakították át, hogy az első sor fölé vászontető került, moduláris első lökhárító és első keresztléc van az elején, az A oszlop tövében LED-es keresőfény, az oldalra nyíló hátsó ajtón egyedi rendezőrendszer található, és kihúzható raktérpadló is van a berakodás megkönnyítésére. A hátsó tetőcsomagtartó és az egyedi horgászbot-tartó jelenti az egyedi felszereléseket.