Pár évvel ezelőtt élesztették újra a Bowlus Road Chief lakókocsit, a jellegzetes fémkarosszériás formát azonban a legmodernebb technikával látták el: már kezdetben is volt egy 4 kWh kapacitású akkumulátor a fedélzeten, illetve minden kényelmi és egyéb rendszert alkalmazásról lehet vezérelni. Most mutatták be az Endless Highways Performance Plus kivitelt, amely már 8 kWh kapacitású akkumulátort kap, és ezzel párhuzamosan egy 3 kW teljesítményű invertert is.

Az új elektromos rendszer különlegessége a megduplázott akkumulátor-kapacitás mellett, hogy akár le is tudja adni a tárolt energiát egy külső egységnek, például ha a vontató villanyautó akkumulátora lemerül, akkor úgy 25 km-nyi energiát tud abba beletáplálni – ha korábban teljesen fel volt töltve. A nagy akkumulátorral két hétig húzza külső táplálás nélkül átlagos használat mellett a lakókocsi, a klíma (legyen szó hűtésről vagy fűtésről) folyamatos használatával akár két napig is bírja energiával a lakókocsi. A feltöltés aztán gyorstöltővel 3-4 óra alatt végezhető el, illetve konnektorról is végezhető, utóbbi időszükségletét nem közölték.

A nagyobb tudású elektromos rendszer mellett két nyitható felső ablakot is kap a Bowlus Road Chief Endless Highways Performance Plus lakókocsi, illetve egy külső konyha-kapcsolatot, azaz egy külső gázcsapot és amellett egy (110 V) konnektort. Nem csak kempingezők szívét dobogtatja meg a jármű, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy meglehetősen drága ez a kényelem, az alapmodellért 190 000 dollárt (61,3 millió Ft) kell fizetni, míg a nagyobb tudású változat ára 225 000 dollár (72,6 millió Ft). Ennyi pénzből egész szép kerekek nélküli házat is lehet venni…