A szamarai régió kormányzója, Szergej Chaban október 30-án látogatta meg a Lada gyárat, és ebből az alkalomból Bo Andersson, a cég főnöke egy igazán különleges meglepetéssel kedveskedett neki: először neki mutatták meg a 25 centivel nyújtott tengelytávolságú Vesta VIP limuzint.

A kínálatban a Priora Premier nevű autó utóda lesz a Vesta VIP, amelynek a tengelytávolságát 2885 mm-re növelik, a karosszéria teljes hossza pedig 4660 mm. A márkakereskedésekben nem lehet majd megvásárolni ezt a különleges autót, amelyet csak külön megrendelésre készítenek – jellemzően különféle állami szervek a vásárlók. Egyelőre még nem árulták el, hogy mikor kezdik meg a manufakturális módszerekkel megnyújtott Lada Vesta VIP sorozatgyártását, most még a normál lépcsős hátú autó piaci bevezetésére koncentrál a gyár, és különben is, aki luxus Ladára vágyik, annak ott van a Dacia Logan MCV-ból készített, 2,0 literes benzinmotorral szerelt Largus VIP.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!