Történelmi jelentőségű autó a Bentley Bentayga Speed, hiszen ez a britek első autója, amelynél műbőr kárpitot használnak, egészen pontosan az Alcantara cég termékével borítják alapáron a belső teret – persze továbbra is rendelhető igazi állati bőr is a megfelelő felár megfizetését követően. No de nem az ilyen részletekkel törődjünk, hanem sokkal inkább a tempóval, hiszen az adta a nevet a modellnek.

A 6,0 literes lökettérfogatú biturbó W12-es jelen esetben 635 lóerőt és 900 Nm-t szabadít a négy kerékre, ami a háznyi méretű autót egészen 306 km/órás sebességig tudja gyorsítani – km/órában mérve ezzel 1 km/órával gyorsabb a konszerntestvér Lamborghini Urusnál, mérföld/órában mérve azonban döntetlen az állás, hiszen mindkét autót 190 mérföld/órára hitelesítették. A padlógázas folyamatos száguldásnál valószínűleg sokkal népszerűbb lesz majd a vezetők körében a 3,9 másodperces 0-100 km/óra sprint. Sötétített lámpák és karosszériadíszek, nagyméretű tetőspoiler és egyedi 22 colos felnik jellemzik az új változatot, az utastérben a fekete alapszínt kombinálják kontrasztos varrással és betétekkel, és persze a karbon se hiányozhat.

Elektronikus differenciálzárak segítik a haladást, az elektronikusan vezérelt rendszer összesen nyolcféle program alapján tud működni, Sport módban hangosabb kipufogó és feszesebb felfüggesztés növelik a dinamikus élményt. Az extrák között találni a 22 irányban állítható masszázsfunkciós első üléseket is és a karbon-kerámia fékrendszert, utóbbi 6000 Nm féknyomatékot állít elő, és 1000°C-os hőmérsékletet is kibír, az acél tárcsákhoz képest 20 kg a tömegmegtakarítás.