Jan Brujin, a holland Galleria Style & Auto nevű cég tulajdonosa talált rá hosszas kutatómunkát követően erre az 1913-as gyártású Fiat Tipo 5-ösre, amelyet sikerült is megvásárolnia. Június 23-24-én, az apeldorni Loo palotában megrendezésre kerülő Concours d”Elegance rendezvényen „debütál” az autó.

Az autó múltjával kapcsolatban annyit tudni, hogy azt nagy valószínűséggel egy Pjotr Wrangler nevű orosz tiszt kapta ajándékba I. Alexander jugoszláv királytól, akivel együtt tanult a szentpétervári katonai akadémián.

Nem tudni, hol készült a Fiat Tipo 5 alvázra (9205 köbcentis motor 50-60 lóerős teljesítménnyel) a torpedó karosszéria, de a megoldások-stílus alapján valószínűleg valamelyik francia karosszériaépítő követte azt el. A Concours d”Elegance után indul az autó felújítása, amely során a lehető legtöbbet megőrzik a patinából, de teljesen működőképesé varázsolják a Fiatot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!