A maláj DRB-Hicom nemrég megelégelte Danny Bahar nagyratörő terveit, és nem túl finoman kitette a menedzser szűrét a cégtől. Most pedig elkaszálták a nagyratörő terveket, amely nem csak a kínálat megújulását, de több új autó piacra dobását is tartalmazta.

Most egy tollvonásra jegeltek minden, új típussal kapcsolatos fejlesztést, beleértve a V8-as erőforrás és a hozzá elképzelt dupla kuplungos váltót. A hivatalos megfogalmazás szerint minden erejükkel a meglévő kínálatra koncentrál a Lotus, ami annyit jelent, hogy a nyitható tetős Evorán és az Exige V6 új változatain kívül más hírrel nem nagyon fognak szolgálni a következő években a britek.

A Lotus egyébként egészen a végsőkig versenyben volt az Alpine márka feltámasztásáért folytatott harcban, de az a szerződés végül a Caterhamhez került, és a Párizsi Autószalonon az is kiderült, hogy nem valósul meg az Infiniti Emerg-E szuperautó sem. A prototípus az Evora vázára készült, a sorozatgyártású autóhoz minden bizonnyal valamelyik új típus lett volna a kiindulási alap. Ezek közül egyikből se lesz semmi, és a maláj tulajdonos úgy ítélte meg, még időben behúzza a féket. A lépés egyébként azt is jelenti, hogy az utóbbi időben felduzzasztott fejlesztőgárda egy része munka nélkül marad, azaz jelentős leépítés várható a döntés miatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!