2020-ban dobta piacra Délkelet-Ázsiában és Kínában a Lexus az LM egyterű első generációját, amelyből egész sokat a 4 személyes, sofőrös limuzint kiváltó luxusváltozatban értékesítettek. Most bemutatták a második generációt a Luxury Mover-ből (innen származik az LM név), amelyet már 60 piacon forgalmaznak – köztük Európában is. Az új egyterűnek lesz 7 személyes családi változata, kényeztető 6 személyes kivitele középen 2 fotellel, és ahogy eddig, sofőrös limuzinokat kiváltó 4 személyes luxusverzió.

Fontos változás, hogy a Lexus aktuális arculatának megfelelően csökkentik a króm alkalmazását, de attól még így is döbbenetes hatású az egész orrot elfoglaló, színrefújt orsó formájú hűtőrács; egyébként a dobozformát próbálják oldani az oldalfal megformálásával, az óriási méretű szárnyszerűen ívelt hátsó lámpával. A műszerfalon a nagy méretű képernyőket többszínű kárpittal, fabetétekkel és körbefutó rézszínű dísszel dobják fel, természetesen rengeteg tárolót találunk mindenfelé, ahogy az egy valamirevaló családi autónál elvárható.

Aztán ott van a 4 személyes belső elrendezés, ahol az első sort elválasztó falra egy szuperszéles, 48 colos képátlójú képernyőt építettek be, efelett van egy gombnyomásra zárható ablak. Több kapaszkodó is van a hátratolt fotelbe való beszállás megkönnyítésére, a hangszórókat, a hűtőt, a tárolókat igyekeztek a burkolatokba rejteni a formatervezők. A 2 hatalmas fotel gombnyomásra ággyá alakul, ahol a lábtartó az előző generációnál nagyobb tartományban állítható. Minden változatra igaz, hogy 3 irányból küzdöttek a zajok ellen: megakadályozni azok kialakulását, azok bejutását az utastérbe, illetve azokat valahogy elnyelni. Ezért került például süppedős padlószőnyeg a luxusváltozatba, a fabetét itt a tetőn jelenik meg.

A hátsó klímasegéd a légkondicionáló, az árnyékolók, az üléspozíció és a hangulatvilágítás figyelembe vételével alakítja ki az utasok számára kedvező környezetet, ezt a fotelek könyöklőjében lévő kivehető táblagéppel lehet vezérelni – 4 alapprogram van, de lehet egyedi konfigurációt is beállítani. Az autó 4 ponton (arc, mellkas, csípő és lábszár) méri az utas hőmérsékletét és ez alapján határozza meg a befújt levegő hőmérsékletét, vagy épp az ülésfűtés intenzitását.

A Lexus LM karosszériájának hossza 5125 mm, szélessége 1890 mm, magassága 1955 mm, és ehhez 3000 mm-es tengelytávolság tartozik. A hajtásról annyit mondanak, hogy 2,5 literes szívómotort vagy 2,4 literes turbómotort (500h) használó öntöltő hibrid hajtást és elektromos hátsó tengely jóvoltából összkerékhajtást kap a típus, pontosabb részletek később lesznek.