Az immár a hetedik évébe lépett YCC művészeti- és design-verseny tizenöt európai ország vezető művészeti főiskoláinak hallgatóit vonzotta, idén négy kategóriában kellett kifejezni a labdarúgás iránti szenvedélyt, aminek az apropóját az adta, hogy a Chevrolet kiemelten támogatja a focit, a Manchester United és a Liverpool FC, valamint az amerikai Youth Soccer és a One World Futbol Projekt szponzora.

A YCC 2103 kiírása négy alkotói műfajban – Divat, Fotó, Film és Grafika – bátorította a fiatalokat, hogy mutassák fel és ünnepeljék a labdarúgás „világjelenségét”.

Divat

1. Gálvölgyi Anett, Kormos Zsófia, Miovác Zsolt – Moholy-Nagy Művészeti egyetem – Magyarország
2. Luís Emílio – MODATEX – Portugália
3. Dušana Lehotová – Szlovák Műszaki Egyetem – Pozsony, Szlovákia

„A győztes pályamű egy szexi, modern és elegáns szurkoló-ruha, futball- (hatszögű elemek a kabáton) és Chevrolet Aveo- (éles vonalak a kabáton és az Aveo hűtőmaszkját idéző átlátszó betét a hátán) motívumokkal. A tanulók innovatív technikát alkalmaztak, például PVC-csíkokat és érdekes anyag-összeállítást”, mondta Tom Rebl divat-zsűritag.

Fotó

1. Juraj Holček – Szlovák Műszaki Egyetem – Pozsony, Szlovákia
2. Dario Belić, Dino Šertović – Művészeti Akadémia, Zágrábi Egyetem – Horvátország
3. Charline Destree, Rose Dufournier Fortin, Sandra Gury – MJM Paris – Franciaország

Jonathan Briggs fotó-zsűritag a győztes képről: „Nagy tér van benne. Többrétű – finomságával is erős történetet mond el. Alakokkal és formákkal vágyódást fejez ki. Gyönyörű kivitelezésű, versenyben lehetne egy reklámkiállításon.”

Film

1. Daniela Stenzenberger és Roman Beck – Bécsi Képzőművészeti Egyetem – Ausztria
2. Stefan Katanić – Fakultet Primenjenich Umetnosti – Szerbia
3. Gioacchino D”Amico, Alessia Cauccini, Giovanni Pietro Stella – RUFA, Róma – Olaszország

Ian Cartright, videó-zsűritag az első díj nyerteséről: „Nagyon szép, végig nevettető animáció. Ahányszor megnézi az ember, egyre jobban tetszik, és odafigyeltek a részletekre. A nem labdarúgó-rajongónak nagyszerűen bemutatja a foci gyökereit, attól kezdve, hogy a dinoszauruszok szerettek dolgokat rugdosni, egészen a modern játékig.”

Grafika

1. Jan Šlégr, Ján Bača Univerzita Tomáše Bati Zlín – Cseh Köztársaság
2. Mihailo Kalabić – Fakultet Primenjenich Umetnosti – Szerbia
3. Siska Mingneau – KASK Gent – Belgium

Dave Briss, képzőművészeti zsűritag ez első helyezett pályamunkáról: „A rajz, a kiírásnak megfelelően, igazi drukkerautót ábrázol, rajta a vérbeli szurkoló jelszavaival. Szépen kidolgozott, jól mutat.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!