Húsz év után történt generációváltás a Hyundai Motor Group élén, Mong-Koo Chung tiszteletbeli elnökként dolgozik a jövőben, az elnöki pozíciót pedig fia, a két éve ügyvezető alelnöki pozíciót betöltő Euisun Chung veszi át. A Hyundai Motor Company, a Kia Motors Corporation és a Hyundai Mobis Co. igazgatótanácsai egyaránt rendkívüli gyűlést tartottak meg, amelyen megvitatták a beiktatást. Minden érintett igazgatótanács egyhangúlag támogatta Euisun Chungnak a Cégcsoport új elnökévé történő kinevezését.

A Hyundai alapítójának, Jy Chung-nak a fia, Mong-Koo Chung 1996-ban vette át a cégcsoport irányítását, neki köszönhető, hogy felvásárolták anno a Kia márkát, és az ő elhatározása volt az autók minőségének-minőségérzetének javítása, ami aztán globális autógyártóvá tette a dél-koreai cégcsoport. 2020 februárjában beválasztották az Automotive Hall of Fame-be.

Fia, Euisun Chung sokáig a Kia márkánál dolgozott, ő szerezte meg a dél-koreai márka számára az Audi vezető formatervezőjét, Peter Schreyert, illetve neki köszönhető a Genesis prémiummárka létrehozása is. A Hyundai Motor Group-pal is nagy tervei vannak, bővíteni akarja a mobilitási szolgáltatásait, városi légi közlekedési cégbe fektettek, a Motional cégen keresztül fejlesztik az önvezető technológiát. A hidrogén-tüzelőanyagcella technológiát az autóiparon kívüli is fel szeretnék majd használni. Szerkezeti átalakítások is tervez, a vízszintes kommunikációt akarják javítani, leegyszerűsítik a döntéshozatali mechanizmusokat.

„Ha a csoport minden egyes alkalmazottja úttörőként tekint magára, és az ebből fakadó, pozitív energiát a vállalat növekedésére, az eljövendő generációk fejlesztésére fordítja, biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk megragadni azokat a friss lehetőségeket, amelyek kivezetnek bennünket a válsághelyzetekből.” – mondta Chung. „Személy szerint olyan vállalati kultúrát szeretnék támogatni, amely nagyra értékeli a kommunikációt és az autonómiát. Elősegítem egy olyan kreatív munkakörnyezet kialakítását, ahol megbecsüljük a tehetségeket, és lehetővé tesszük, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiteljesedjenek.”