Ahogy a tegnap bemutatott VLF Destino, úgy a Force 1-es sportkocsi se teljesen saját fejlesztés, csak ennél az autónál nem a technikát, hanem a karosszériát alakították át alaposan. Egy Dodge Viper rejtőzik a feltűnő vonalvezetésű műanyag karosszéria alatt.

Azzal kezdődik a nagy átalakítás, hogy teljesen szétszerelik a Vipert, majd szénszál-erősítésű műanyagból sütött karosszériaelemeket építenek rá, és közben a motort is tuningolják. A 8,4 literes lökettérfogatú szívó V10-es teljesítménye klasszikus tuningfogások alkalmazásával a széria 645-ről 745 lóerőre (6100/percnél) emelkedik, a maximális nyomaték 865 Nm (5000/percél). Alapáron marad a 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó, de mivel egyedi igények alapján készülő luxusautóról van szó, felár ellenében 6 fokozatú automatikus váltót is lehet kérni, amelyet a kormány mögötti kapcsolófülekkel is lehet vezérelni.

Nem részletezik a dolgot, szóval valószínűleg mindkét váltóval 3 másodpercig tart a 0-96 km/h sprint, az elérhető csúcssebesség pedig 350 km/h. A saját tömeg 1538 kg, de ez változhat annak függvényében, milyen kialakítást kér a megrendelő az utastérbe. Például a Detroiti Autószalonon megmutatott példánynál nem spóroltak a hasított bőrrel, és a két ülés között – strapabíró bőrszalaggal biztonságosan rögzítve – két palack pezsgőt is elhelyeztek; csak aztán óvatosan a kinyitással az autó képességeinek próbálgatása után.

A VFL Force 1-es limitált modell, mindössze 50 példány gyártását tervezik jelenlegi formájában – később még egy ugyanekkora, nyitott tetős széria várható -, az alapár 268 500 dollár (78,3 millió Ft), de ez változhat annak függvényében, mik a megrendelő vágyai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!