A japán belpiacos autókat érintő, a szabványos fogyasztás mérése körüli szabálytalanságok miatt Suzuki Osamu lemondott a cégvezetésről, mostantól kezdve elnökként folytatja pályafutását, utódának pedig fiát, az 57 éves Suzuki Toshihiro-t nevezték ki, aki 1994 óta dolgozik a cégnél. Ezzel várhatóan véget ér ez az ügy, és ismét a termékekre koncentrálhat a Suzuki – elsőként az alaposan megújult SX4 S-Crosst mutatják be.


Esztergomban fényképezték le az elkészült előszériás autókat, azokról a példányokról lehet szó, amelyeket aztán japánba küldenek, ahol a cégközpontban az utolsó csavarig megvizsgálják, megfelelő-e azok minősége, még mielőtt jóváhagyják a sorozatgyártás megindulását. Alaposan átalakul a megjelenés, nagyobb a hűtőrács és a fényszóró is a kocsi orrán. Műszakilag is lesznek változások, már az SX4 S-Cross is választható lesz az 1,4 literes turbómotorral, pontosabb részleteket pedig legkésőbb a Párizsi Autószalonra időzített leleplezés alkalmából tudunk majd meg.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!