A Compagnie Générale des Etablissements Michelin (CGEM) német leányvállalata napjainkban már a Porsche minden járműtípusára szállít gumiabroncsokat, s immár 1961 óta számít a stuttgarti sportkocsi-gyártó partnerei közé. A két társaság az autósportban is szoros együttműködést alakított ki.

A Michelin ennek keretében a Porsche Michelin Supercup főszponzoraként jelenik meg, amely az egyetlen, Gran Turismo sportkocsikkal, exkluzív módon a Formula 1 keretein belül rendezett versenysorozat. A gumiabroncsok minősége döntő szerepet játszik a járművek szempontjából, mivel kulcsfontosságú tényezőnek számít a menettulajdonságok terén.

A Michelin gumiabroncsait immár évek óta kiváló minősítések jellemzik. A Karlsruhéban működő vállalat szintén meggyőzőnek bizonyult a „Porsche Beszállítói Díj 2004” szempontjából döntő kritériumokban – azaz a logisztika, a technika és a költségoptimalizálás terén. A Porsche és a Michelin mindemellett a fejlesztésben is szoros együttműködést alakított ki, ami a járművek és a gumiabroncsok sorozatgyártást megelőző ideális összehangolását szolgálja. A Michelin Reifenwerke KGaA mellett a Porsche további kilenc, az elmúlt pénzügyi év során csúcsteljesítményt nyújtó beszállítóját tüntette ki: Akkumulatorenfabrik Moll GmbH & Co. KG (Bad Staffelstein), Armaturenfabrik Franz Schneider GmbH & Co. KG (Nordheim), Denso Europe B.V. (Weesp/Hollandia), FES GmbH Fahrzeug-Entwicklung Sachsen (Zwickau), Georg Fischer GmbH & Co. KG (Altenmarkt/Ausztria), ISE Innomotive Systems Europe GmbH (Bergneustadt), Kingeter GmbH Werkzeugbau (Heiningen), Leoni Bordnetz-Systeme GmbH & Co. KG (Kitzingen) és Schenker Deutschland AG (Filderstadt).

Dr. Wendelin Wiedeking vezérigazgató a díjátadáson a Porsche és beszállítói közötti kiváló együttműködést hangsúlyozta: “Közös munkánkat a szoros együttműködés, a gyors kommunikációs megoldások és a közvetlen kapcsolat jellemzi. Együttműködésünk korrekt, innovatív és célratörő“. Mint kiemelte, a beszállítók jelentős mértékben hozzájárultak az új 911 és Boxster sportkocsi-generációk tavalyi gyártáskezdetének sikereihez.