A formatervezők saját bevallásuk szerint 8 bit-es megjelenést készítettek a Geely Icon nevű prémium kompakt szabadidő-autónak, sok az egyenes vonal és az éles szöglet a karosszérián. Van azért futurisztikus részlet is, mint a teljesen LED-es világítás vagy az érintésre előbukkanó kilincsek. Amíg a külsőt a konszern kaliforniai, a belsőt a spanyol formatervező stúdiójában alkották meg.

Mindezt egyébként a Volvóval közös CMA építőkészleten valósították meg, ennél a típusnál debütálnak a 48V-os lágy-hibrid hajtások, aminek köszönhetően az 1,5-ös háromhengeres turbómotor (177 LE/255 Nm) teljesítményéhez padlógázon pár pillanatig hozzáadódik még 14 LE/45 Nm, azaz 190 LE/300 Nm a rendszerteljesítmény, a váltó hátfokozatú, duplakuplungos egység. Összesen 13 radar és 5 kamera dolgozik a vezetőtámogató rendszerekben, 2-es szintű önvezetésre képes a Geely Icon, a pollenszűrőt továbbfejlesztették, a koronavírus-járványra való tekintettel N95-ös jóváhagyást is kap a levegőből baktériumokat és vírusokat is kiszűrő rendszer.

De nem csak ez az egyetlen újdonsága a típusnak, hanem ez az első Geely, amelyet már emberi kontaktus nélkül lehet megvásárolni. Az interneten megrendelt autót fertőtlenítés után leszállítják az ügyfél által kért helyre, majd a slusszkulcsot drónnal adják át neki. Ez az értékesítési forma folyamatosan kerül majd bevezetésre a márka többi autójánál.