A modellfrissítés előtti példányokkal a Fiat már sikeresen megvalósította a vízen járó kisautót az Egyesült Államokban, ahol több óceánparti nagyvárosban így mutatkozott be az 500-as. Azonban amíg azok csak autó-karosszériával ellátott hajók voltak, a litván forgalmazó átlátszó műanyagból készített hajótestet a kisautó alá, amelyet aztán a Neris folyón úszva akart bemutatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban valami probléma történt az egyedi konstrukcióval, mert a helyszínre vontatás közben elszabadult a jármű, majd megsüllyedt annak hátsó része. A gyári emberek próbálták menteni a menthetőt, de végül teljesen felborult az alapvetően szárazföldi használatra kitalált Fiat 500-as, a tetőlemez jól láthatóan benyomódott, amikor a meder fenekéhez ért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül nagy nehezen sikerült a part közelébe vontatni a félig még mindig víz alatt levő kisautót, és nagyjából ez az a pont, amikor a sajtótájékoztatóra meghívott újságírók távoztak. Nem lehetett tudni, mikor ér oda a daru, ami kiemeli a Neris folyóból az immár totálkáros autót, és a fotókat-videókat pedig már elkészítették az eseményről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!