Meglehetősen szűkszavúan fogalmaz a sajtóközlemény a megújult Kia Sorento kapcsán, teljesen áttervezett karosszériastruktúrát és felfüggesztést említenek mindössze, miközben a hírek szerint több tíz kg-ot lefaragtak az autó tömegéből.

Márpedig ha a Kia kapcsán beszélnek ilyesmiről, azt nyugodtan elhihetjük, hiszen hasonló dolgot az Optima frissítésnél is elkövettek, amikor teljesen új felfüggesztést terveztek a luxusautónak, és 150 kg-ot lefaragtak a tömegéből. Most nem ennyire radikálisak a változások, de azért nem panaszkodhatnak majd a Sorento tulajok sem.

Amúgy a hivatalos közlemény mindössze annyit említ, hogy az akár 7 colos érintőképernyővel is felszerelt műszerfal minőségérzete javult, de fényképpel már nem támasztják alá ezt az állítást, ahogy azt se tudjuk, hogy az új LCD műszer csak a multifunkciós kijelzőt jelenti-e, vagy az egész műszeregységet kidobták egy monitor miatt. Amit látunk az első sajtófotókon, az a következő: áttervezett első és hátsó lökhárító, LED-es nappali menetfény elöl, LED-es hátsó lámpák, a korábbinál nagyobb fényezett rész, és 19 colos (extra) könnyűfém felnik. A forgalmazás az év végén indul, addig még hírt adnak majd az erőforrások megújulásáról is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!