Előző nap vásárolta a tulajdonost az Underground Racing által két turbófeltöltővel ellátott, az akár menet közben állítható töltőnyomás-kapcsoló állásától függően 700-1000 lóerő teljesítményű Ferrari 458 Italia-t, amely egy repülőtéren tört totálkárosra.

Az nem teljesen tiszta, hogy maga a tulajdonos vagy egy barátja vezette-e az autót az Amelia Island repülőterén tartott Festival of Speed rendezvényen, ahol lényegében a kifutópályán száguldottak az autóval padlógázon, egyenesen.

A sofőr mindenesetre rosszul mérte fel a szükséges fékút hosszát, hiszen 300 km/óra feletti tempóról legalább 400 méter kell a megálláshoz – ha már látja az ember a pálya végét, már késő. Az autó a kifutópálya utáni bozótosba csapódott, és menthetetlenül összetört, a bent ülő ember sérülés nélkül megúszta a dolgot. A Ferrari 458 ITalia totálkáros, de nem sokáig marad játékszer nélkül a tulajdonos, hiszen már megérkezett az Underground Racing műhelybe a Lamborghini Aventadorja, amelynek biturbóvá való átépítése a jövő héten indul. Azt már remélhetőleg tovább fogja élvezni, mint az alig egy napot megélt Ferrariját…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!