A vállalat teljes bevétele ebben az időszakban az egy évvel ezelőtti 40,6 milliárd dollárról 42,8 milliárd dollárra nőtt. “Nagy öröm számomra, hogy a rendkívül erős versenyhelyzetben továbbra is határozottan lépünk előre” – hangsúlyozta Bill Ford, a cég elnök-vezérigazgatója. “Habár az év hátralevő része még sok kihívást tartogat, az olyan új termékek bevezetésével, mint például a Ford Five Hundred, a Freestyle és az Escape Hybrid, a Land Rover Discovery, vagy Európában az új Ford Focus, jelentős érdeklődést fogunk kiváltani.”

Autóipari szektor

A Ford világméretű autóipari tevékenysége 2004 második három hónapjában 57 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ugyanakkor a 140 millió dollárt kitevő speciális tételeket is figyelembe véve az autóipari szektor netto eredménye 83 millió dollár volt, ami 80 millió dolláros javulást jelent az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest. A világméretű gépjárműeladások bevételei a második negyedévben 36,7 milliárd dollárt értek el, szemben az egy évvel ezelőtti 34,1 milliárd dollárral. A világméretű gépjárműeladások az egy évvel korábbi 1.718.000 darabról 2004 második negyedévében 1.748.000 darabra nőttek. Észak-Amerika: A Ford észak-amerikai autóipari tevékenysége 2004 második három hónapjában 455 millió dolláros adózás előtti eredményt mutathat fel, 10 millió dollárral többet, mint tavaly ilyenkor. A gépjárműeladások bevételei 20,5 milliárd dollárt értek el, míg egy évvel korábban 20,7 milliárd dollárt. Dél-Amerika: A Ford dél-amerikai autóipari tevékenysége 22 millió dolláros adózás előtti eredményt ért el 2004 második három hónapjában, ami 91 millió dolláros javulást jelent az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest. Az eladások bevételei elérték a 655 millió dollárt, szemben az egy évvel ezelőtti 435 millió dollárral.

Ford of Europe és Prémium Autók Csoportja (PAG) Európa:

A Ford of Europe 2004 második negyedévében 211 millió dolláros adózás előtti nyereséget mutathat fel, szemben a 2003 második negyedévében elszenvedett 525 millió dolláros veszteséggel. A javulás elsősorban a magasabb eladásoknak és az alacsonyabb költségeknek köszönhető. Az európai eladások bevételei 2004 második három hónapjában elérték a 6,7 milliárd dollárt, szemben az egy évvel korábbi 5,2 milliárd dollárral. Prémium Autóipari Csoport (Premium Automotive Group): A PAG 2004 második negyedévében 362 millió dolláros veszteségről számolt be, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 166 millió dolláros nyereséggel. A csökkenés elsősorban a kedvezőtlen átváltási árfolyamok, s az új termékek bevezetésével járó magasabb költségek következménye. A PAG eladásainak bevételei 2004 második három hónapjában 6,9 milliárd dollárt értek el, míg egy évvel korábban 6,4 milliárd dollárt. Ázsia-csendes-óceániai térség és Afrika: A Ford ázsia-csendes-óceániai és afrikai autóipari tevékenysége 2004 második negyedévében 5 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, de ez 23 millió dolláros javulást jelent az egy évvel korábbiakhoz képest. Az eladásokból származó bevételek az egy évvel korábbi 1,4 milliárd dollárról 1,9 milliárd dollárra nőttek.

Mazda

2004 második negyedévében a Ford részesedése a Mazda nyereségéből 60 millió dollárt ért el, szemben az egy évvel ezelőtti 45 millió dollárral.

Ford Credit

A Ford Motor Credit Company 2004 második negyedévében 897 millió dolláros netto eredményt ért el, ami 496 millió dollárral jobb az egy évvel ezelőtti 401 millió dolláros értéknél.

Hertz

A Hertz autókölcsönző cég 2004 második három hónapjában 144 millió dolláros adózás előtti nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 57 millió dolláros eredménnyel. A javulás elsősorban a szabadidős és kereskedelmi célú kölcsönzések növekedésének köszönhető.

Kilátások

“Amikor a második negyedévi eredményeinket nézzük látható, hogy továbbra is nagyon jól teljesít a pénzügyi szektor, illetve jelentős fejlődést ért el a Ford Európában” – jelentte ki Don Leclair, a Ford első számú pénzügyi vezetője. “Előre tekintve továbbra is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ezen az igen erős versenyt hozó piacon elérjük pénzügyi célkitűzéseinket, s tovább javítsunk az egyenlegünkön” – tette hozzá.