A német központú, hazánkban is jelen lévő tuningcég, a Volkswagen konszern típusaira szakosodott Abt olaszországi partnerénél nemrég betörtek, és az így megszerzett kulcsok segítségével elkötöttek három autót.

A tolvajok egy Abt RS4-est és két darab QS5-öst lovasítottak meg a Milánó melletti kereskedésből, a Ruotequipe Motorsport szalonjából. A román állampolgárságú tolvajok először el tudtak menekülni a helyszínről, de később a rendőrök felfigyeltek az elég feltűnő konvoja, és rövid üldözés után sikerült őket lekapcsolni.

Az Abt RS4-est és az egyik QS5-öst sikerül megmenteni, a harmadik autó azonban elpusztult abban az akcióban, amely aztán a bűnözők elfogásához vezetett. Az Abt megpróbálja mosollyal kezelni a helyzetet, mondván olyan népszerűek a termékei, hogy mindent megtesznek azért, hogy hozzájussanak egyhez. Annyiból jó kedvük lehet, hogy a biztosító kártalanítani fogja őket, és legalább bekerültek a hírekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!