Amíg a Lada némileg eltérő megjelenéssel és eltérő néven forgalmazza kisautójának ötajtós (Kalina) és lépcsős hátú (Granta) változatát, addig a Datsun márka egyesíti a két karosszériát – igaz, az eltérő nevet megtartják.

A nemrég bemutatott lépcsős hátú On-DO (aminek a neve internetes szavazás lapján a válaszadók mintegy kétharmadát riasztja el a vásárlástól) ötajtós változatát Mi-DO néven forgalmazzák majd, ami mindenképpen elfogadhatóbb.

A karosszérián egyébként nagy újdonságot nem látunk majd, ugyanazt az orrot kapja az ötajtós, mint a szedán, a befejezés lesz az, ahol némi változás lesz. Az egy orosz Lada Kalina II rajongói weboldalra felkerült kémfotók alapján nagyon nem bolygatják meg a présszerszámokat, azaz a csomagtérfedél ugyan nagyobb üvegfelületet kap, de a hátsó lámpák körvonala már nem változik a Kalina II-höz képest. Várhatóan a nyáron lesz majd hivatalos a Datsun Mi-DO, jövőre jelenhet majd meg az automatikus váltós modell, és ezt követően érkezik majd a harmadik orosz Datsun, ami a hírek szerint egy szabadidő-autó lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!