Már régóta dolgozik azon a Fiat, hogy nagy méretű pickuppal gyarapítsa a haszonjármű-választékát, de a Tata Xenon átmárkázásából nem lett semmi, és a későbbi próbálkozások se vezettek eredményre, úgyhogy az olaszok kifejlesztették saját autójukat.

A dél-amerikai részleg végezte a munkát, ahol a Strada okán már voltak tapasztalatai a mérnököknek, de most egy számmal nagyobb autót készítettek. Az első kémfotókon még a Fiat Linea karosszériaelemeiből készítették el az ideiglenes karosszériát, aztán amikor a végleges felépítményre váltottak, olyan vastag álcázást használtak, hogy semmi nem derült ki a végleges formából, és az FCC4 tanulmány se árulta el igazán, hogy mire is készülhetünk. Most azonban itt vannak az első, a gyárban készült fényképek az új Toro elnevezésű haszonjárműről, amelyen látható már a végleges vonalvezetés. Az biztos, hogy nem lesz majd könnyű elfelejteni…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!