A Mercedes-AMG G 63-asban bőven van még tartalék, ahogy azt a Brabus által most bemutatott 700 Widestar elnevezésű alkotás példázza. A név rögtön mindent elmond az átépítésről, a motor teljesítményét 700 lóerőre növelik, és a karosszériát is kiszélesítik.

A B40-700 teljesítménynövelő készlet 115 lóerővel 700 lóerőre növeli a 4,0 literes V8-as biturbó teljesítményét, a maximális nyomaték 850 Nm-ről 950 Nm-re emelkedik. A kilencfokozatú automatikus váltóval 4,3 másodpercig tart a 0-100 km/h sprint, a végsebesség elektronikusan korlátozott 240 km/h – az abroncsok miatt. Az oldalt kivezetett, rozsdamentes acélból készített kipufogórendszerben pillangószelepek gondoskodnak az öblös hangzásról.

A kerékjáratokat 100 mm-rel szélesítik ki, a kerékjáratokba 20-23 colos felniket szerelnek, a motorháztetőt púpos darabra cserélik és a tető peremére kiegészítő LED-es fényszórókat szerelnek. Az utastérben az ügyfél bármely kívánságát meg tudják valósítani a saját kárpitosműhely segítségével, a Monaco Yacht Show-n kiállított példány vanília-fekete bőr kárpitot kapott, a műszerfalhoz igazi fa vagy karbon betéteket kínál a Brabus.