Senkit ne tévesszen meg, hogy a képeken látható autó orrán és hátulján Renault emblémát lehet látni, ez bizony már a megújult Dacia Sandero. A hovatartozás kérdésére a válasz, hogy a kémfotókat Brazíliában készítették, ahol az emberek által ismert Renault márkanéven forgalmazzák az olcsóautókat.

A Dacia Sandero modellfrissítésekor igyekeztek a lehető legkisebb módosítással a lehető legnagyobb változást elérni, ennek megfelelően igazából csak az első lökhárító formáját módosították. Azzal, hogy befalazták a hűtőrácsot, radikálisan más megjelenése lett az autónak. Oldalt és hátul csak az ilyenkor kötelező, új felni-új hátsó lámpa emelhető ki változásként. Az utastérről még nincsenek fényképeink, valószínűleg itt is jelentős változások lesznek, az egységesítés érdekében a Sandero is megkapja a modellváltáson áteső Logan műszerfalát.

Kissé homályos a kép a felfrissített Dacia Sandero hátuljáról, de ezért kárpótol az álcazás hiánya. A Stepway hátsó lámpái látványosabbak lettek Kissé homályos a kép a felfrissített Dacia Sandero hátuljáról, de ezért kárpótol az álcazás hiánya. A Stepway hátsó lámpái látványosabbak lettek

Műszakilag tovább fésülik a ma is használt motorokat (1.2 16 V, 1.6 16V és 1.5 dCi), illetve az új törvényi előírásoknak megfelelően (novembertől kötelező az ESP minden, az Unió területén belül eladott személyautóban) elektronikus menetstabilizálóval bővül a szériafelszerelések köre. Brazíliában már a nyáron, Európában csak az év vége felé várható a felfrissített Dacia Sandero megjelenése a márkakereskedésekben.