Már el is készült az első, eladásra szánt Nissan Juke-R, amelynél kicsit módosítottak a lökhárító és a küszöbborítások formáján, hogy ne tűnjön annyira szedett-vedettnek az egyébként szedett-vedett autó. Ami azért brutális teljesítményű.

A prototípus még a régi, 485 lóerős GT-R motort kapta, idő közben a sportkocsiban 530 lóerőre növelték a teljesítményt, a Juke-R még erre is rátesz egy keveset, hiszen 550 lóerő a 3,8 literes biturbó V6-os teljesítménye. Ráadásul itt nincs tömegnövelő-teljesítményrabló összkerékhajtás sem, így nem csoda, hogy a 100 km/órás tempó eléréshez mindössze 3,0 (!) másodpercre van szüksége az autónak. A végsebesség a meglehetősen nagy homlokfelület ellenére is 275 km/óra.

A GT-R technikán kívül még egy, az aktuális FIA előírásoknak megfelelő bukókeretet is rak a karosszériába a kocsit építő Ray Mallock Limited, akik összesen 20 darabot fognak gyártani. A pontos vételárat még mindig nem árulták el, igaz annak nincs is jelentősége azt figyelembe véve, hogy már mindnek találtak új tulajdonost. A hírek szerint egyébként félmillió euró körüli összegről van szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!