Egy éven keresztül mintegy 28 ezer online kapcsolattal rendelkező Ducato használatát elemezve alakították ki a Fiat Professional mérnökei az akkumulátoros-elektromos E-Ducato végleges modelljét, 50 millió javarészt városban megtett kilométert kielemezve.

Az összes gyári karosszériával (járóképes alváz 4 hosszal, dobozos 3 hosszal és 3 magassággal) választható a villanymotoros hajtás, és megtartották a dízel/CNG motoros változat terhelhetőségét, ezért 3,5 és 4,25 tonna össztömeggel rendelkezik az autó – utóbbi már nem vezethető B kategóriás jogosítvánnyal. 2021-től lesz választható az 5 vagy 9 személyes személyautó-felépítménnyel az E-Ducato.

Az első kerekeket egy 122 lóerős, 280 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, a moduláris akkumulátor 47 kWh (3 egység) vagy 79 kWh (5 egység) kapacitású lehet, és használat közben is lehet bővíteni a megfelelő felár megfizetése után a telepet, amire 10 év/240 000 km garanciát vállalnak. Előbbivel 220 km, utóbbival 360 km a NEDC-ciklus szerinti hatótávolság, a reálisabb WLTP-értékeket nem közölték, a végsebességet 100 km/órás tempónál korlátozzák. Első körben csak a nagyobb európai piacokon árulják a Fiat E-Ducato-t, az árakat nem közölték.