Az Apple legutóbbi bakija bebizonyította, hogy bőven van még mit tökéletesíteni a navigációs rendszereken, de itt is elmondható, hogy legfeljebb olyan okos tud lenni a rendszer, mint a használója.

Erre a legjobb bizonyíték a 67 éves belga Sabine Moreau esete, aki egy barátnőjét indult meglátogatni, aki Brüsszeltől északra él, az ő lakóhelyétől mintegy 80 kilométerre. Az egyszerűség kedvéért beállította a navigációs rendszert, és január 5-én reggel 5:50-kor útra kelt Solre-sur-Sambre városából. Eleinte azt hitte, hogy csak baleset vagy útépítés miatt viszi a megszokottól eltérő utakon a navigáció, később meg észlelte, hogy rossz helyen jár, amikor Köln, majd Frankfurt mellett is elhajtott, de vakon követte a navigáció utasításait. Kétszer meg is állt tankolni, egyszer az autójában aludt is pár órát, de csak Zágrábban fogta fel, hogy nem Belgiumban van. Otthon idő közben a rendőrség is elkezdte keresni az idős hölgyet, akinek meg nem érkezése után a barátnője kapcsolatba lépett annak rokonaival. Zágrábból visszafordulva Sophie Moreau és egészen hazáig hajtott – szintén a navigációra hallgatva. A 67 éves hölgy egyébként szellemi képességeinek teljes tudatában van, ő se tudja megmagyarázni, miért csak Zágrábban észlelte a tévedését. A jövőben egészen biztosan nem fog ilyen megtörténni, mert mostantól csak papír alapú térkép segítségével fog távolra autózni Sophie Moreau.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért