Fontos újdonság az MAN haszonjármű-márka számára a TGE elnevezésű modell, az új Crafter átnevezésével létrehozott modellsorozattal ugyanis az eddig 7,5 tonnás össztömegről induló palettáját kiterjesztette a 3,0-5,5 tonnás össztömegű kategóriára – legfeljebb 3,5 tonnát vontathat a jármű.

Két tengelytáv, három karosszériahossz (5983 mm, 6833 mm és 7388 mm) és -magasság (2340 mm, 2 575 mm és 2,800 mm) közül választhatnak majd az ügyfelek, a legnagyobb dobozosnak 18,3 köbméteres a raktere, és természetesen szimpla- vagy duplafülkés járóképes alváz is a rendelkezésükre áll majd.

Természetesen műszakilag megegyezik a VW Crafterrel az MAN változat, ami azt jelenti, hogy a 2,0 literes négyhengeres dízel négy teljesítménnyel (102, 122, 140 és 177 LE) lesz választható, a hátsó- mellett összkerékhajtás is létezik, a 6 fokozatú kézi kapcsolású helyett pedig 8 fokozatú automatikus is lehet kérni. A normál helyett lehet majd kérni kifejezetten hosszú távú vezetéshez optimalizált ülést is, ahogy számos vezetési segéd is elérhető lesz, a menetstabilizáló oldalszél- és utánfutó stabilizáló funkcióval is rendelkezik. 2017 áprilisban indul a sorozatgyártás, Magyarországra majd ősszel érkezik meg az MAN TGE, amelyet folyamatosan vezetnek majd be az európai piacokra.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!