Esőben, nedves úton haladt a szemtanúk szerint bőven 200 km/órás tempó felett az A92-es autópályán egy BMW i8-assal a tesztpilóta – a hírek szerint nem a gyár, hanem az egyik beszállító emberéről van szó -, aki nem sokkal ezt követően elveszítette uralmát a kocsi felett.

Nem tudni, hogy a baleset idején mekkora sebességgel haladt az i8-as, valószínűleg már visszavett a korábbi tempójából, hiszen a müncheni autópályának azon szakaszán történt a baleset, ahol a reptér miatt mindig igen nagy a forgalom. A szemtanú szerint furcsa volt, hogy először a helyéről a felfüggesztéssel együtt kiszakadt kereket látta meg, csak ezt követően jött a belső szalagkorlátba való becsapódás, maga az autó vagy 300 méterrel távolabb állapodott meg a leállósávban. Mintha a kerék kiszakadása nem a baleset eredménye, hanem oka lett volna. A sofőr ránézésre egy ijedtséggel megúszta, az autó mellett állva telefonált nem sokkal a baleset után. Az első BMW i8-as  ügyfélautókat júniusban szállítják le, az indulóár 126 000 euró – mivel itt mérési felszereléssel bőven ellátott kézzel összerakott prototípusról van szó, az anyagi kár ennél sokkal magasabb.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!