A Porsche 356-osok felújításával/átépítésével foglalkozó Emory Motorsports céggel közösen alkotta meg a Vintage Electric nevű cég az Emory Outlaw Tracker nevű elektromos kerékpárját. Mindössze 50 példányt készítenek a Carrera Silver színűre fényezett vázzal rendelkező gépből – ez Rod Emory kedvenc választása az autóknál is.

Szintén az átépített 356-osokra utaló elem a fényszórót védő rács. A motorkerékpárokat idézi a fordított teleszkópos első futómű, amelynél közúti használatra optimalizálták a szelepek méretét – a Vintage Electric kínálatában vannak terepgépek is –, a fékrendszert a Shimano szállítja, a kerekek a Schwalbe Fat Frank abroncsait viselik. Öntött alumínium-házban helyezkedik el a 704 Wh kapacitású lítium-ion akkumulátor, ami normál esetben 56 km-en keresztül képes energiát szolgáltatni a tekerés segítéséhez, a töltési idő 2 óra 110 V-os feszültségű hálózatról.

A hátsó kereket egy 4 lóerő csúcsteljesítményű villanymotor hajtja, de ezt csak a második kulcs berakásakor engedi az elektronika – ezzel ugyanis már túlságosan erős kerékpárnak a jármű (csúcssebesség 58 km/h), rendszámot kellene kapnia, tehát közúton így nem használható az Emory Outlaw Tracker. Normál esetben 0,34-1 lóerő teljesítménnyel segít a villanymotor, ami 30 km/h-ra elég, és ilyenkor lehetséges elérni az 56 km-es hatótávolságot. 6995 dollárt kérnek a különleges elektromos kerékpárért, ebben az árban két év/48 000 km garancia is benne foglaltatik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!