A Clemson Egyetemen folyamatosan együtt dolgoznak különböző autógyártókkal a diákok különleges projekteken, most épp a Deep Orange 6 nevű autót ismerhetjük meg, amely még Toyota uBox néven is fut.

Ennek megalkotásánál az volt a legfontosabb, hogy minden tekintetben a tulajdonos ízléséhez alakítsák a belső teret. Nem csak a nagy méretű monitorok grafikáját lehet változtatni, de a belső tér műanyag alkatrészei könnyen cserélhetőek, és így akár használat közben is át lehet alakítani a megjelenést. Tervrajzokat, vagy akár kész elemeket is le lehet tölteni egy dedikált weboldalról, aztán már csak 3D nyomtatással el kell készíteni ezeket, majd pár perc alatt le lehet cserélni az elemeket – így lehet kerek vagy szögletes a légbeömlő, vagy épp az ajtókárpiton lévő könyöklő magasságát tudjuk a nekünk kényelmes pozícióba emelni.

Az ülések síneken mozgathatóak és a ma megszokotthoz képest szabadon lehet konfigurálni őket, de egyszerű az eltávolításuk arra az esetre, ha netán a nagy csomagtérre van szükség. Alumínium térváz jelenti az autó alapján, amelyet karbonból sütött karosszériával borítanak – utóbbi egyébként a svéd TeXtreme nevű szövetet használja, amely fényezés nélkül is látványos megjelenést ad, a szénszál-erősítésű műanyagok között pedig fajlagosan a könnyebbek közé tartozik.

A Toyota azon kívül nem árult el semmit a uBox hajtásáról, hogy az villanymotoros, a lényeg az, hogy az utastérben több 110 V-os (az USA-ban ez a hálózati feszültség) konnektor található, így az otthoni töltőkkel lehet üzemeltetni a kütyüket, nem kell drága autós töltőket vásárolni, és arra is felkészítették az autó elektromos rendszerét, hogy akár kéziszerszámokat is lehessen üzemeltetni róla.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!