Az idei év a Bugatti márka 110 éves születésnapjáról szól a Bugatti számára, a Chiron eladásai jól alakulnak, megmutatták a La Voiture Noire nevű egyedi autót és az EB110-et idéző Centodiecit is. Azonban még valami hiányzott, úgyhogy megdöntötték a sorozatgyártású autók sebességrekordját.

Ennek érdekében egy különleges, módosított aerodinamikával rendelkező karosszériát készítettek egy Chiron prototípusnak: megnyújtották a hátsó részt, az első kerékjáratokból az azok fölé vágott nyílások engedik ki a levegőt. Az autó módosításában az olasz Dallara cég segített a Bugattinak. A Veyron sebességrekordjához hasonlóan a VW konszern Ehra-Lessienben található tesztpályáját vették igénybe. Andy Wallace, a márka tesztpilótája ült a volán mögött, amikor a több mint 8 kilométeres egyenesben az autó 304,773 mérföld/óra, azaz 490,48 km/óra sebességet ért el.

Ezzel egyébként a Bugatti márka hivatalosan is befejezi a sebességrekordok hajszolását – az amerikai Hennessey már bejelentette, hogy az 500 km/órát akarják megdönteni –, a jövőben más területekre fog koncentrálni.