A Jaguar Weekend elnevezésű eseménysorozatra hagyományosan Siófokon került sor, a főhadiszállásként most is a Gulya család Balaton Panziója(www.balaton-panzio.hu) szolgált, ahol színvonalas étterem és apartmanok fogadták a résztvevőket. Bár a hétvégén az ablaktörlőlapátoknak is jutott szerep, mégsem mondhatjuk, hogy az égiek nem fogadták kegyeikbe a rendezvényt. Az időjárás jóindulatúan aposztrofálva inkább a márkához illően „angolos”volt. Sokszor nem lehetett eldönteni, hogy éppen verőfényes napsütés vagy záporeső van-e.

Ez sem akadályozhatta meg, hogy rekordszámú, közel 45 Jaguar és Daimler gyűljön össze szombaton délelőtt a siófoki Főtéren. Köszönet illeti Siófok város vezetését, hogy a Víztorony tövében létesült új sétáló negyedben a szervezők megfelelő helyszínt biztosíthattak a rendezvénynek. Így a járókelők és érdeklődők is megcsodálhatták az autócsodákat. Örömmel láttuk, hogy az eddig ritkábban ellátogató típusokból, mint XJ6 széria2/3, XK8, X-Type, is szép számmal eljöttek, de volt itt 420G, XKR, XF, XJ, E-Type, S-Type, XJS is.

A 2011-ben indult új, kizárólagos jogú magyarországi Jaguar/Land Rover márkakereskedés(www.jlr.hu) jóvoltából az új XF, XJ és XKR egy-egy példányát lehetett tesztvezetésen kipróbálni. Ez persze alkalmat adott az összehasonlításokra a régebbi/újabb típusokkal rendelkezőknek, és az előnyök/hátrányok megvitatására. A vélemények megoszlottak, egyben azonban mindenki egyetérthet: örömteli, hogy a márka magyarországi forgalmazása új lendületet kapott és ebben az is segít, hogy a Jaguar előkelőhelyezéseket ér el új modelljeivel különböző európai és tengerentúli vevői elégedettségi listákon. Néhányan már az új modellek (pl.F-Type) megjelenésére halogatják az autócsere időpontját.

A múlt versus jövődiskurzus a Piroska csárdában elköltött ebédnél is folytatódott, ahová az autók konvojban érkeztek. Miután jóllakott a társaság, és az időjárás is kegyesebbre fordult, egyből a kikötőbe hajtattak, ahol a Balaton legnagyobb, 60személyes vitorlás jachtján, a Talizmánon (www.tfoltta.hu) folytatták a ringatózást, most a hullámokon (a Jaguar-ok után).

A szombat esti búcsú díszvacsorára a Balaton étteremben került sor, ahol helyi specialitások mellett a svédasztalos választék mindenkinek megfelelő gurmand élvezetekkel szolgált. A vacsora után a Magyar Jaguar Club rendhagyóközgyűlése következett, ahol Gulya Péter Elnök kitüntetést adott át Deák Attila Társ-elnöknek az áldozatos munkájáért és azért mert megszervezte a 2012.-évi angliai klubkirándulást, ahol 40 klubtag vett részt. Győrfi György-öt aki szintén nagyon sokat tett a klubélet fejlődéséért a klub tagsága egyöntetű szavazással, társ-elnökké válsztotta. Ő ezentúl ebbéli minőségében is segít a klub szervezési és információs tevékenységében. Gulya Péter elnök eddigi munkájával kiérdemelte a társaság vastaps-át. Az elmúlt 5 év alatt a hivatalos tagság 18-ról 81-re nőtt és a klub rendezvényeit nagy siker kíséri. Már egy 2014-es nyíregyházi találkozó megrendezésére is megkezdődtek az előkészületek, és vannak ötletek a klub tevékenységének további diverzifikálására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!