November 24-én rendezik meg a következő Historics at Brooklands árverést, amelynek egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó darabja egy 1978-as Land Rover. Ezt az autót II. Erzsébet számára vásárolta meg a brit védelmi minisztérium, és ők az eladók az árverésen – természetesen a királynő beleegyezett az eladásba.

Az 1978-ban legyártott Series III-ast 1979 áprilisában a donningtoni REME Centra Workshpos-ban átépítették, például kapott egy kezdetleges interkomot: a hátul utazó uralkodó gombnyomásra jelzett lámpák segítségével a sofőrnek, hogy most álljon meg, lassítson, vagy induljon el – katonai díszszemlén hasznos ez az extra.

Egyedi a karosszéria hátuljának kialakítása: dupla ajtók, lehajtható lépcső, második szélvédő kapaszkodóval é fehér műbőr ülések. Ezen kívül még az autó állapota is egyedülálló, hiszen új kora óta mindössze 1892 mérföldet, azaz 3044 km-t futott, és természetesen mindig minden karbantartást megkapott. Ehhez képest nem is kérnek érte sokat, a becslések szerint 15-18 ezer fontos (5,4-6,4 millió Ft) leütési árat várnak. Igaz, ehhez az összeghez még hozzájön a forgalmi adó is, hiszen egy brit kormányhivatal az eladó, és mivel most kerül először kereskedelmi forgalomba az autó, most kell megfizetni a közterhet is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!