A Mecum árverési ház 2021. január 7-16 között megrendezésre kerülő Kissimmee árverésén kínálják eladásra a CSX3178-as alvázszámú Shelby Cobrát, ami a márka alapítójának személyes autója volt. 1966. március 3-án ült bele a Charcoal szürke, négyfokozatú váltóval és 427 köbinches motorral szerelt autóba Carroll Shelby, és az egészen 2012 májusában bekövetkezett haláláig a tulajdonában maradt.

Először 1972-ben ment át átalakuláson az autó, amikor Shelby barátja, Mike McCluskey arany orral rendelkező Guardsman kék fényezéssel látta el. Arról nincs papírmunka, hogy mikor került sor a technika aktualizálására, amikor a gyári 427 köbinches motor és a négyfokozatú kézi váltó helyére egy erősebb, alumínium hengerfejes 427 köbinches blokk került háromfokozatú automatikus váltóval együtt. Utoljára 2002-ben nyúlt Carrol Shelby az autóhoz, amikor a Shelby American műhelyében vörösre fényezték át.

2016-ban került jelenlegi tulajdonosához az autó, aki aztán teljeskörű felújítást rendelt meg a Legendary Motorcar Company-tól, amely során a gyári kiszállításkor meglévő állapotot állították helyre. Újra Charcoal szürke a karosszéria, visszakapta a korábban kiszerelt acél hengerfejes 427 köbinches blokkját és újra négyfokozatú kézi kapcsolású váltója van. A Mecum szakemberei még megbecsülni se tudják az autó értékét, de azt azért megjegyzik, hogy nemrég közel 14 millió dollárért cserélt gazdát a CSX2000-es Cobra, a CSX3178-as pedig annál különlegesebb történettel rendelkezik…