November 30-án aláírta a Saab autógyárat birtokló NEVS konzorcium a szerződést, amelynek értelmében egy ázsiai cég tulajdonrészt szerez a vállalkozásban. A titoktartási záradék miatt nem erősítették meg, hogy az indiai Mahindra a vásárló.

Az új tulajdonos havi 5 millió eurót fizet a működési költségek fedezésére és a a cég átalakításának befejezésére, várhatóan 2015 februárjáig, amikor gyakorlatilag is megszerzi a többségi tulajdonrészt – versenyhatósági eljárások és a csődvédelmet elrendelő bíróság döntésére kell még várni. Ezzel egy időben tovább folyik a tárgyalás a stratégiai partnerrel (nagy valószínűséggel a kínai Dongfengről van szó) az együttműködésről, amelynek keretében a svédek technikai támogatást nyújtanak a partnernek, aki ezért készpénzzel fizet. A NEVS hitelezőinek nem jó hír, hogy várhatóan le kell majd mondaniuk a követelésük egy részéről. A hírek szerint egyébként a Mahindra a most aláírt szerződéstől függetlenül tárgyal a Saab AB haditechnikai céggel a Saab márkanév használatáról, amelyet ugye idő közben megvontak a NEVS-től.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!