Az új Stralis tervezésekor fontos szempont volt, hogy az ügyfelek számára a teljes birtoklási költséget továbbra is alacsonyan tartsák. Ezt a célt a járműköltségek két fő tényezőjének – a karbantartás és a fogyasztás – csökkentésével érik el.

A Stralis alacsony karbantartási költsége annak köszönhető, hogy a hosszabb olajcsere-periódus miatt kevesebb az állásidő, valamint gyorsabbá és pontosabbá vált a fedélzeti- és szervizdiagnosztika. A Cursor Euro 5 motorok a nyomaték és az élettartam, illetve a karbantartási és működtetési költségek szempontjából etalonnak számítanak. Emellett üzemanyag-fogyasztásuk 2-5 %-kal alacsonyabb az egyébként is gazdaságos Euro 3 változatokénál.

Az új Stralis az Iveco hagyományos erényei mellett egy új, a termékre jellemző értéket, az erőt is képviseli. „A vállalat az új Stralist kiváló teljesítményű és nyomatékú motorokkal szereli, amelyek kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosítanak, így piacvezető helyre emelik a terméket. Ennek köszönhetően reményeink szerint Magyarországon 50%-kal növelhetjük idén a Stralis eladásokat” – mondta el Gyöngyössy István, a Fiat Magyarország Kft. Iveco Divíziójának ügyvezető igazgatója.