A Furrion nevű cég kütyük és háztartási berendezések fejlesztésével és készítésével foglalkozik, a belső építészeti megoldásaikat ráadásul nemcsak hagyományos házaknál, de lakóautóknál is alkalmazza. Saját járművet nem készít, csak meglévőket alakít át, most mégis készített egy prototípust Elysium RV néven, mert a piacon egyszerűen nem talált megfelelő alapot.
furrion2
Amíg manapság mindenfelé autógarázsokat alakítanak ki a legújabb óriás lakóautókban, a Furrion rögtön helikoptergarázst készített. Nem egyszerűen csak egy leszállóhely van a tetőn, a Robinson R22-es helikopter platformja lesüllyeszthető, így elcsomagolva pedig befér a szabvány űrméretbe az Elysium, így nyugodtan közlekedhet az utakon. De nem csak a helikopter az egyedüli újdonság, a tetőn még egy méretes pezsgőfürdőnek is találtak helyet a konstruktőrök.

Nem eladó a Furrion Elysium RV, de a hírek szerint mintegy 3,5 millió dollárt kellene érte fizetni – igaz, ennek az összegnek jelentős részét jelenti maga a helikopter. Amúgy olyan finomságokkal szolgál még a jármű, mint a kamerákkal-monitorokkal helyettesített visszapillantók, az érintőképernyőről vezérelhető fedélzeti rendszerek, vagy az okoswécé, amelyik érzékeli, hogy melyik felével közelít az ember, és annak megfelelően csak a fedelet, vagy a fedelet és az ülőket hajtja fel.

furrion3

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!