Huszonhat évvel ezelőtt alapították a Mosler nevű szuperautó-gyárat az Egyesült Államokban, a floridai vállalkozás ez idő alatt kevesebb, mint 200 autót értékesített. Most már két éve nem gyártottak/nem értékesítettek egy autót sem, a tulajdonos vagy eladja, vagy bezárja a vállalkozást.

A floridai Riviera Beach-en található telephelyen még van egy el nem adott autó, rengeteg alkatrész is van a raktárban, de nem sikerült még komoly vásárlót találnia az alapító-cégtulajdonosnak, a most 63 éves Warren Mosler-nek – 3,375 millió dollárt, nagyjából 750 millió forintot szeretne kérni az egészért. Érdeklődőből nincs hiány, de egyelőre senkinek az ajánlatát, terveit nem lehetett komolyan venni. Per pillanat két alkalmazottja van a cégnek, a fénykorában 40-en dolgoztak a Mosler-nél, és évi 10-12 autót gyártottak. Az utolsó, eladatlan kocsi egy MT900S Photon típusú autó, amely 479 000 dolláros listaárral még mindig vevőre vár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!