Korábban már bemutatkozott a Nissan Micra távol-keleti változata, és most itt vannak az első hivatalos képek a szeptembertől kapható európai modellről – amely szintén új, és egyedi megjelenést kap.

Legjelentősebb eltérés az első fényszóróknál látható, amíg a távol keleten maradt az ovális forma, a nálunk megvásárolható kivitelnél kiegyezték a lámpát, amelynek a hátsó íve meg erősen hasonlít a Toyota Aygo hasonló részére. Mifelénk simább a motorháztető, a márkajelzés innen a hűtőrácsba költözik, a lökhárító formája is új. Lecserélték a könnyűfém felniket is, hátul immár LED-ek világítanak a lámpákban.

Bent kerek helyett immár szögletes a középső a légbeömlők formája, és a középkonzol is átalakult annak érdekében, hogy az opcionális Nissan Connect 2.0 fejegységnek is legyen elég helye. Európában továbbra is csak egy motorral, a szívó- (80 LE) vagy kompresszoros (98 LE) 1,2 literes háromhengeres benzinessel lesz választható a megújult Micra, a dízelmotoros változat és a hátsó ablaktörlőt is nélkülöző fapados változat marad Indiában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!