Elöl két, hátul egy kerékkel rendelkező háromkerekűt készített az Atelier Girfalco nevű kanadai manufaktúra, és rögtön kihozza a maximumot a járműből. A kerékagy-villanymotor 74 LE650 Nm tartós, 102 LE/1000 Nm csúcsteljesítményű, ebből az Azkarra alapváltozatában egy (hátra szerelt), az S-ben pedig három darab kerül.
girfalco2
Egyelőre csak számítógépes grafikák vannak a járműről, meg szűkszavú műszaki adatok, ami szerint például tömegben mindössze 30 kg eltérés van a két változat között, azért 15 kg-nál nehezebb szokott lenni egy villanymotor. Az is furcsa, hogy ugyanazzal az akkumulátorral a háromszoros teljesítményű változat ugyanakkora – 200 km-es – hatótávolságot ér el. Egyébként az egy motoros alapváltozatnak 4,5 másodperces 100-ra gyorsulást és 200 km/h-s csúcssebességet, a három motoros S-nek 2,5 másodperces sprintet és 240 km/h-s végsebességet ígérnek.
girfalco3
A Girfalco Azkarra nem olcsó mulatság, az egy motoros alapváltozat ára 67 500 kanadai dollár, a hárommotoros S-ért 97 500 kanadai dollárt kérnek, mindkét esetben 10 000 kanadai dollár felár ellenében vállalják a megrendelő egyedi igényeinek (karosszéria- és kárpitszín) teljesítését.

girfalco4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!