Pár évvel ezelőtt ismerték meg az emberek a Schaeffler csoport nevét, amikor némi küzdelem után a családi tulajdonban lévő beszállító megvásárolta a Continental beszállító többségi tulajdonát. A Schaeffler indiai leányvállalati minden évben tartanak egy konferenciát, ahol a legújabb fejlesztéseiket prezentálják – idén takarékosabbá tették a Swiftet.

Kifejezetten az indiai autózási szokásoknak megfelelően készítették az átalakításokat a Maruti Swiften, így nem csoda, hogy Efficient Future Mobility India névre keresztelték az autót. Jobb komfortot és mintegy 10 százalékkal alacsonyabb fogyasztást ígérnek a könnyen és olcsón – pontos összeget nem adtak meg – végrehajtható változtatásokkal. Ezek közül néhány: motorleállító rendszer robotizált kuplunggal, változó szívó- és kipufogóoldali szelepvezérlés, intelligens hőháztartás-vezérlés. Mindezekről csak annyit árult el a Schaeffler, hogy „közel vannak már a sorozatgyártáshoz”, de azt nem tudjuk, mikor érkeznek, illetve hogy a Suzuki kívánja-e hasznosítani ezeket a megoldásokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!