Több mint négyezer autóval a fedélzetén dőlt az oldalára a Golden Ray nevű, a Hyundai Glovis tulajdonában lévő 200 méter hosszú szállítóhajó Port of Brunswick kikötőjének közelében, ismeretlen okból – a trópusi viharrá visszagyengült Dorian már elhagyta a térséget, amikor vasárnap délután 2 órakor befutottak az első segélyhívások. A US Coast Guard ezt követően nem sokkal 20 embert ki tudott menteni az oldalára fordult hajóról helikopterrel, azonban a személyzetből négy főnek ismeretlen volt a sorsa, amikor az erős füst és a lángok miatt ezt az akciót le kellett állítani.

Hétfőn aztán hajót küldtek az oldalára fordult teherszállító hajóhoz, amelyről néhányan átmásztak a roncsra, majd annak az oldalába léket vágva kapcsolatba tudtak lépni a négy eltűnt matrózzal. Jól voltak, de sietni kellett a kimentésükkel, mert 50°C-os hőmérsékletű gépházban tartózkodtak. Három matrózt viszonylag gyorsan kiszabadítottak az oldalára borult roncsból, a negyedik társuk mentését nehezítette, hogy egy üvegfal választotta el a szabadba vezető úttól, de őt is sikeresen kihozták.

Mostantól kezdve a környezet megóvására fordítják a legnagyobb figyelmet a US Coast Guard szakemberei, a kármentesítést követően pedig a roncs eltávolítása következik majd. Az oldalára borult Golden Ray blokkolja a Port of Brunswick kikötőjébe vezető csatornát, egyelőre áll a teherforgalom az USA egyik legnagyobb, autók ki- és behajózásával foglalkozó kikötőjében.